Πρόσκληση σε Ημερίδα των Πολιτιστικών Θεμάτων στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου με τίτλο: «Λευκό - Άσπρο - Κόκκινο: ένα ταξίδι στα Άνω, του Αλέκου Κυραρίνη»

2013-04-17 11:11

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, και σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Α΄, Γ΄, Δ’ Αθήνας, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων και την Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Λευκό - Άσπρο - Κόκκινο: ένα ταξίδι στα Άνω, του Αλέκου Κυραρίνη».

Στον αγώνα της εικονικής αισθητοποίησης ενός ποιητικού λόγου, ο Κυραρίνης συμπορεύεται ανάμεσα στα πεντάγραμμα, στις νότες, στις φιγούρες που δείχνουν προς τα πάνω, το άνω, το ανώτερο, το θεϊκό, το άυλο. Δεν παραλείπει να χρησιμοποιεί τη δυναμική της αλληλοδιαδοχής των γεωμετρικών σχημάτων και μια χρωματική τριλογία με ισορροπίες τόσο λεπτές, που δίνουν την αίσθηση ότι τα χρώματά του σαλεύουν ακόμα μέσα στις συνθέσεις.

Σας καλούμε, λοιπόν, σ’ ένα ταξίδι στην τέχνη, γιατί όπως είπε και ο ζωγράφος «όλοι κοιτάνε, όλοι θυμούνται, όλοι αισθάνονται. Όλοι σιγοβλέπουν, όλοι σιγοζωγραφίζουν, όλοι σιγοτραγουδούν. Η τέχνη είναι μια εκδήλωση της ζωής κοινή, όπως κοινό είναι το αίσθημα που εισπράττουμε όλοι αναλογιζόμενοι τη μικρότητά μας».

Η ημερίδα έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει παρουσίαση της έκθεσης από τον ίδιο το ζωγράφο, Αλέκο Κυραρίνη και εργαστήρια από τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς και την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη. Θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου «Σπάρτη» (Ελ. Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία), την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρες 11:00 - 13:00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Η συμμετοχή δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση, μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 19 Απριλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης στα τηλ. 2106392249 και 6972593825.