Νέα

Ανοιχτή ημέρα e-twinning στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

2013-06-07 18:56

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30, οι μαθητές της Δ1 τάξης παρουσιάζουν στο χώρο του σχολείου τους τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα που εκπόνησαν φέτος: (1) Travelling with Stories (Ταξιδεύοντα με τα παραμύθια) και (2) Travelling across Europe (Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη) και μας προσκαλούν σε μια ανοιχτή μέρα e-twinning!

 

Πρόσκληση του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σε μουσικοθεατρικό δρώμενο

2013-05-28 00:13

Οι μαθητές του Γ3 Τμήματος του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σας προσκαλούν στο μουσικοθεατρικό δρώμενο Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ, από το ομώνυμο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Δημοτικός Κινηματογράφος Νέας Ιωνίας ΑΣΤΕΡΑΣ, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, ώρα 7.30 μ.μ. (Ασκληπιού 4, Όπισθεν Ο.Τ.Ε. Νέας Ιωνίας)

18 Μαΐου 2013: Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

2013-05-09 11:34

 

Εκδηλώσεις από το Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Μουσείων - 18 Μαΐου

Τα σύγχρονα αρχεία-μουσεία αποτελούν χώρους πολιτισμού. Παράλληλα με τον παραδοσιακό τους ρόλο σήμερα συνιστούν χώρους δημιουργίας και κοινωνικής συνεύρεσης, σε διάλογο με την κοινωνία. Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού της Νύχτας Μουσείων το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζεται με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς (Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ΚΕΘΕΑ Στροφή) και καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο τόσο στην καλλιτεχνική έμπνευση όσο και στον κοινωνικό προβληματισμό.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και το πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ.

8ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «The way of the two brothers»

2013-04-24 00:24

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Τσεχίας διοργανώνει Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «The way of the two brothers », ο οποίος είναι αφιερωμένος στην 1150η επέτειο του εκχριστιανισμού των Σλάβων από τους Ισαποστόλους αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων ηλικίας 6 έως 11 ετών και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτόν, εκτός από τους Τσέχους μαθητές, παιδιά από την Ελλάδα, την Σλοβακία, την Πολωνία και την Βουλγαρία. 

 

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ρίζες του σλαβικού πολιτισμού, την συμβολή της αποστολής των δύο μοναχών από την Θεσσαλονίκη στους τομείς της θρησκείας, των γραμμάτων και της εκπαίδευσης γενικότερα και πως το γεγονός αυτό μπορεί  να αποτελέσει ένα θετικό πρότυπο σήμερα.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής ή σχεδίου σε χαρτί διαστάσεων Α3     (42 εκ. Χ 29,7 εκ.) Στην πίσω όψη του έργου θα αναγράφονται στην αγγλική γλώσσα τα στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης:  Όνομα (first name) - Επώνυμο (last name) – Ηλικία (age) –  Τάξη (grade) - Όνομα και ταχυδρομική διεύθυνση του Σχολείου (name and address of the School) -Τηλέφωνο (telephone) και  e-mail. Επίσης καλό είναι τα έργα να συνοδεύονται από μια σύντομη περιγραφή της θέματος που απεικονίζουν.

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στην διεύθυνση:

Stojanovo gymnázium

Velehrad  1     -       687 06 Velehrad

Czech Republic

Θα δοθούν βραβεία στα πρώτα τρία έργα που θα διακριθούν.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 4η Ιουλίου 2013 και τα έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν στο Σχολείο Stojan κατά τη διάρκεια των θερινών  διακοπών.

Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: info@velehrad.eu και στην ιστοσελίδα www.velehrad.eu

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτική. Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Πρόσκληση στην 6η (και τελευταία) συνάντηση - προβολή του κύκλου σεμιναρίων "Σινε-Μαθήματα... εκπαιδεύοντας θεατές"

2013-04-19 08:55

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων Δρ Ευαγγελίας Κουνέλη, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων: «Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές…», σας προσκαλεί στην τελευταία συνάντηση (), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, ώρα 17.00 – 20.30, στο 1ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού  [Περικλέους 53,  Χολαργός,  τηλ. 2106511198].  

Θα  προβληθεί  η ταινία Won't Back Down” (Learning to Fly), του Daniel Barnz (παραγωγή 2012, διάρκεια 120΄) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την επιμέλεια και το συντονισμό των σεμιναρίων έχει η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων Δρ Ευαγγελία Κουνέλη σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο, Κριτικό Κινηματογράφου, Σκηνοθέτη και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, η Δρ Αφροδίτη Παπαϊωάννου Σπυρούλια,  Επιστημονική Σύμβουλος σε θέματα Ψυχικής Υγείας και ο Σχολικός Σύμβουλος της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής Δρ Παναγιώτης Γαλάνης.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τα σεμινάρια αυτού του κύκλου είναι ανοικτά και δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Ωστόσο, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το 6ο σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Ευαγγελίας Κουνέλη: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 22 Απριλίου.

Αναλυτικές πληροφορίες για την σειρά των σεμιναρίων, των προβολών και περιλήψεις των ταινιών θα βρίσκετε κάθε φορά στο Ιστολόγιο των Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας (επιλογή από αριστερό μενού: Σινε-Μαθήματα).

 

Πρόσκληση σε Ημερίδα των Πολιτιστικών Θεμάτων στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου με τίτλο: «Λευκό - Άσπρο - Κόκκινο: ένα ταξίδι στα Άνω, του Αλέκου Κυραρίνη»

2013-04-17 11:11

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, και σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Α΄, Γ΄, Δ’ Αθήνας, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων και την Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Λευκό - Άσπρο - Κόκκινο: ένα ταξίδι στα Άνω, του Αλέκου Κυραρίνη».

Στον αγώνα της εικονικής αισθητοποίησης ενός ποιητικού λόγου, ο Κυραρίνης συμπορεύεται ανάμεσα στα πεντάγραμμα, στις νότες, στις φιγούρες που δείχνουν προς τα πάνω, το άνω, το ανώτερο, το θεϊκό, το άυλο. Δεν παραλείπει να χρησιμοποιεί τη δυναμική της αλληλοδιαδοχής των γεωμετρικών σχημάτων και μια χρωματική τριλογία με ισορροπίες τόσο λεπτές, που δίνουν την αίσθηση ότι τα χρώματά του σαλεύουν ακόμα μέσα στις συνθέσεις.

Σας καλούμε, λοιπόν, σ’ ένα ταξίδι στην τέχνη, γιατί όπως είπε και ο ζωγράφος «όλοι κοιτάνε, όλοι θυμούνται, όλοι αισθάνονται. Όλοι σιγοβλέπουν, όλοι σιγοζωγραφίζουν, όλοι σιγοτραγουδούν. Η τέχνη είναι μια εκδήλωση της ζωής κοινή, όπως κοινό είναι το αίσθημα που εισπράττουμε όλοι αναλογιζόμενοι τη μικρότητά μας».

Η ημερίδα έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει παρουσίαση της έκθεσης από τον ίδιο το ζωγράφο, Αλέκο Κυραρίνη και εργαστήρια από τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων, καθώς και την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη. Θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου «Σπάρτη» (Ελ. Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία), την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρες 11:00 - 13:00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Η συμμετοχή δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση, μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 19 Απριλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης στα τηλ. 2106392249 και 6972593825.

Διεθνείς Διαγωνισμοί Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού

2013-04-17 10:11

 Σας ενημερώνουμε ότι το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας  της Αραβικής Δημοκρατίας  της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου των κάτωθι Διαγωνισμών, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 4 έως 18 ετών:

1) Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα « Η Αίγυπτος στα μάτια των παιδιών του κόσμου». Οι διαστάσεις των έργων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες από 30 Χ 40 εκ. Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων Ζωγραφικής : 30 Νοεμβρίου 2013

 2) Διαγωνισμός Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι υλικό βρίσκεται στην διάθεσή τους για να εκφράσουν την παράδοση της χώρας τους. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο.  Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων: 30 Μαΐου 2013

3) Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέματα «Τα πορτρέτα – ελεύθερα -  η αρχιτεκτονική – η φύση». Οι διαστάσεις των φωτογραφιών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 30Χ45 εκ. ή τα 13Χ18 εκ. και πρέπει να αποσταλούν δύο αντίτυπα της κάθε φωτογραφίας. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.  Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων: 30 Ιουνίου 2013                                                                                                                                                           

Στοιχεία που θα πρέπει να επισυναφθούν πίσω από κάθε έργο,  γραμμένα σε υπολογιστή (όχι χειρόγραφα) στην αγγλική γλώσσα:

Τίτλος του έργου (title of entry)

Στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης:

Όνομα (first name)

Eπώνυμο (last name)

Φύλο (boy / girl)

Ημερομηνία γέννησης (date of birth)

Εθνικότητα (nationality), καθώς και

Στοιχεία Σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής/τρια:

όνομα (name of the School),

τηλέφωνο (telephone),

e-mail και  πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση (postal address).

Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Παρακαλούνται θερμά οι συμμετέχοντες όπως αποστείλουν επιστολή στο φαξ του Μορφωτικού Κέντρου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα (210 3614 622) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

 Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τα συμμετέχοντα σχολεία. Τα έργα που θα διαγωνισθούν αποστέλλονται  στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Foreign Cultural Relations - Ministry of Culture

44 Messaha - St. Dokki - Giza

Arab Republic of Egypt

Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρυσά και αργυρά και μετάλλια. Επίσης περιλαμβάνουν βεβαιώσεις συμμετοχής και επαίνου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

 

5η Συνάντηση του κύκλου "Σινε-Μαθήματα"

2013-04-14 18:38

 

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα 17.00 – 20.30, στο 1ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων [Θερμοπυλών 4, Μελίσσια, τηλ. 2108031774] θα προβληθεί η ταινία In a Better World” (Ίσως, Αύριο!), της Susanne Bier (παραγωγή 2010, διάρκεια 119΄) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Την επιμέλεια και το συντονισμό των σεμιναρίων έχει η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων Δρ Ευαγγελία Κουνέλη σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο, Κριτικό Κινηματογράφου, Σκηνοθέτη και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, η Δρ Αφροδίτη Παπαϊωάννου Σπυρούλια,  Επιστημονική Σύμβουλος σε θέματα Ψυχικής Υγείας και ο Σχολικός Σύμβουλος της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής Δρ Παναγιώτης Γαλάνης.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την σειρά των σεμιναρίων, των προβολών και περιλήψεις των ταινιών θα βρίσκετε κάθε φορά στο Ιστολόγιο των Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας (επιλογή από αριστερό μενού: Σινε-Μαθήματα).

Σεμινάριο: Υποστηρίζοντας ομάδες ανάγνωσης με παιδιά

2013-04-13 00:47

 

Πρόσκληση

Απρίλιος 2013 - μέρες βιβλίου

Σεμινάριο: Υποστηρίζοντας ομάδες ανάγνωσης με παιδιά

Συνδιοργάνωση με το 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Πώς μπορούμε να καθοδηγήσουμε και να υποστηρίξουμε ομάδες ανάγνωσης στη βιβλιοθήκη, στο σχολείο, σε άλλους χώρους;

Πώς μπορεί η ανάγνωση να γίνει ευχαρίστηση και διά βίου συνήθεια;

Ποια προετοιμασία είναι αναγκαία;

Για να συζητήσουμε τα ερωτήματα αυτά, σας περιμένουμε στο σεμινάριο με θέμα «Ομάδες ανάγνωσης με παιδιά» που θα πραγματοποιηθεί στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ακταίου 2-4 (πολύ κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρες 16.30-18.45.

Εισηγήσεις – βιωματικές προσεγγίσεις:

>        Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας – Νατάσα Ψαριανού, παιδαγωγός (σχεδιασμός και λειτουργία ομάδων / λεσχών ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους)

>        Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του ηλεκτρονικού  περιοδικού  bookbook.gr  για  την  προώθηση  τής  ανάγνωσης (σχεδιασμός και λειτουργία ομάδων ανάγνωσης σε σχολεία)

>        Κατερίνα Λάππα, εκπαιδευτικός (σχεδιασμός και λειτουργία ομάδων ανάγνωσης σε βιβλιοθήκες)

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8846590, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10.00-18.00.

>        Αριθμός συμμετοχών περιορισμένος: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

>         Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "Νερό, είσαι θησαυρός!"

2013-04-11 09:40

 

Συγχαρητήρια στο 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και στο 4ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς για την βράβευσή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό "Νερό, είσαι θησαυρός!".

Τα δύο ομαδικά έργα του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργου, που έλαβαν 1ο Ομαδικό Βραβείο Κατασκευών Νηπιαγωγείου και 1ο Ομαδικό Βραβείο Ζωγραφικής Νηπιαγωγείου.

Υπεύθυνη Ομάδας: Αρετή Λαγού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο που έλαβε 3ο Ομαδικό Βραβείο Ζωγραφικής Νηπιαγωγείου, φιλοτεχνήθηκε από έξι νήπια του ολοήμερου τμήματος του 4ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς. 

Υπεύθυνη ομάδας Σοφία Πετροπούλου.

 

Στο διαγωνισμό, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012, συμμετείχαν 244 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια όλης της χώρας με 2.500 ατομικά και ομαδικά έργα.

Δείτε την ανακοίνωση για τα βραβεία ΕΔΩ:ApotelesmataSiteNero.doc (59 kB)

 

Προϊόντα: 1 - 10 από 60
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>