Νέα

Πρόσκληση σε Σεμινάριο - Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας

2013-03-10 20:20

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα με θέμα την Φιλαναγνωσία, αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό.

Το σεμινάριο, που αποτελείται από θεωρητικό μέρος και βιωματικό εργαστήριο, στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους με προτεινόμενες δημιουργικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, το βιωματικό εργαστήριο περιλαμβάνει συγκεκριμένες εφαρμογές στο βιβλίο «Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά», με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της μουσειοσκευής των εκδόσεων Ψυχογιός, που προσφέρεται στα σχολεία δωρεάν (δανειστική). Επιμορφωτής – εμψυχωτής του σεμιναρίου είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος θα παρουσιάσει τρεις πρωτότυπες εφαρμογές στο βιβλίο: φιλαναγνωσία, εκπαιδευτικό δράμα, δραματοποιημένη αφήγηση, ως μοντέλο - πρόταση προσέγγισης οποιουδήποτε βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Ομήρου και Σεφέρη, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106713822), ώρα 5.30 – 8.00 μ.μ.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό και δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Ωστόσο, για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του εργαστηρίου, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Ευαγγελίας Κουνέλη: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 18 Μαρτίου 2013.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

2013-03-03 15:47

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική βαλίτσα που δανείζεται δωρεάν σε σχολεία, βιβλιοθήκες, θεατρικά εργαστήρια και χώρους δημιουργικής απασχόλησης, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά επάνω στο ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι μαθητές προσεγγίσουν με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο το ζήτημα των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα. Δημιουργήθηκε ως προέκταση του παιδικού βιβλίου του Γιώργου Κατσέλη Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ, με σκοπό να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα για εκπαιδευτικές δράσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής από σχολεία και φορείς για τη Μουσειοσκευή

στο 210-2804852 email: evazoura@psichogios.gr (κυρία Ελένη Βαζούρα)

 

Η Μουσειοσκευή περιλαμβάνει:

  • Το βιβλίο Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ (ελληνική και αγγλική έκδοση)

  • Εγχειρίδιο οδηγιών

  • Υλικό δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας (κάρτες λέξεων, υλικά εικαστικής προσέγγισης, επιτραπέζιο παιχνίδι, επιστολογραφία, κ.α.)

  • Υλικό δραματοποιημένης αφήγησης και μικρής θεατρικής παράστασης (προσωπίδες αγαλμάτων, τρίαινα, δόρυ, ασπίδα)

  • dvd εικονικής περιήγησης στον Παρθενώνα

  • Υλικό για το Εκπαιδευτικό Δράμα

  • Πρόπλασμα του Παρθενώνα

  • Αναμνηστική αφίσα-δώρο

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης

2013-02-15 11:03

Ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον λογοτέχνη και επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο του Υπουργείου: 18ος ΔΙΑΓ.ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ.pdf (254 kB) καθώς και την προκήρυξη του Δήμου Καλαβρύτων: Προκήρυξη Άθλον Ποιήσεως 2013.pdf (463,8 kB)

 

Σεμινάρια Φιλαναγνωσίας του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

2013-02-15 08:08

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, ξεινάει τη δεύτερη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα γραφεία του στην οδό Μπουμπουλίνας, 28 στην Αθήνα.   

Τα σεμινάρια διεξάγονται απογευματινές ώρες  από 21 Φεβρουαρίου ως 14 Μαρτίου 2013 (α΄ κύκλος) και από 4 Απριλίου έως 25 Απριλίου 2013 (β΄ κύκλος) και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

Δείτε το Πρόγραμμα της δεύτερης σειράς των Σεμιναρίων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ IBBY 2.doc (51,5 kB)  και την Αίτηση συμμετοχής για όσους είναι μέλη: IBBY_2 - Αίτηση μελών.doc (37,5 kB) ή για όσους δεν είναι μέλη: IBBY-2_Αίτηση μη μελών.doc (37,5 kB) του Κύκλου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής να υποβάλλονται μόνο στο kyklos@greekibby.gr σύμφωνα με τις οδηγίες των σχετικών εντύπων.

Περισσότερες Πληροφορίες: Μερκούριος Αυτζής –Διευθυντής Σεμιναρίων, Email: merkouriosaytzis@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: www.greekibby.gr.

ΑΝΑΒΟΛΗ 1ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΙΝΕ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 11/2

2013-02-06 10:34

Λόγω της αιφνίδιας απώλειας του συναδέλφου Στέφανου Γλεντή, αλλά και της εξαγγελίας για συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη παναττική απεργία, η προγραμματισμένη για σήμερα πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου «Σινε-Μαθήματα» μεταφέρεται τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 17.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Ομήρου και Σεφέρη 21, Νέο Ψυχικό).

"Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές..."

2013-02-01 12:26

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, οργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα σχετικά με την αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολείο, αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με τον τίτλο: «Σινε-Μαθήματα».

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 17.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού. Θα προβληθεί η ταινία The Social Network”, του David Fincher (2010), με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που είναι η 5η Φεβρουαρίου.

Την ταινία θα προλογίσει ο Κριτικός Κινηματογράφου, Σκηνοθέτης και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση στο τέλος της προβολής. Στη συζήτηση θα συμμετέχει, ως ειδικός προσκεκλημένος ομιλητής, ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικού Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το αρχικό μενού της ιστοσελίδας, επιλογή "Σινε-Μαθήματα" 

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στη δράση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» για τη σχολική χρονιά 2012-2013

2013-02-01 12:18

Για την σχολική χρονιά 2012-2013, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση "Αριστεία και Καινοτομία στην Εκαπίδευση" να υποβάλλουν τα έργα τους, τα οποία είτε έχουν υλοποιηθεί κατά την  προηγούμενη σχολική χρονιά είτε πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘΠΑ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΠΕΔ ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2013-1.doc (168,5 kB)

Ημερίδα Φιλαναγνωσίας με τα βιβλία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.- 10 χρόνια εκδόσεις

2013-01-23 11:00

Σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), η οποία παράλληλα με το επιστημονικό της έργο έχει αναπτύξει μια σημαντική εκδοτική δράση γύρω από την παιδική λογοτεχνία, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων των Παιδικών Λογοτεχνικών Εκδόσεών της, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ημερίδα Φιλαναγνωσίας με τα βιβλία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. - 10 χρόνια εκδόσεις».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές, σπουδαστές.

Εγγραφές γίνονται με την αποστολή του Δελτίου Εγγραφής Συνέδρου, συμπληρωμένου με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού, στο e-mail: zabaki@epsype.gr ή στο fax: 210-6545402

Το Δελτίο Εγγραφής Συνέδρου και το Πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.epsype.gr . Εγγραφές θα γίνουν και την ημέρα της Ημερίδας.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στο  τηλέφωνο: 210-6545402               

H παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν. Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΨΥΠΕ.doc (84,5 kB)

Αναρτήσεις πληροφοριών για ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. www.e-yliko.gr

2013-01-22 12:14

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. www.e-yliko.gr αναρτώνται από τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πληροφορίες προς ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας ως ακολούθως:

Α)  Πληροφορίες για ΘΕΑΜΑΤΑ στη διαδρομή:

www.e-yliko.gr→ Ενημερωτικό Υλικό → Σχολικές Δραστηριότητες → Αισθητική Αγωγή → Θεάματα → ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Στο πεδίο αυτό είναι αναρτημένος κατάλογος παραστάσεων θεάτρου, κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών. Ο κατάλογος παρέχει πληροφορίες για τις παραστάσεις και τους συντελεστές τους καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με τους θιάσους για την οργάνωση παρακολούθησης των παραστάσεων από σχολεία.

Β) Πληροφορίες για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ στη διαδρομή: www.e-yliko.gr→ Ενημερωτικό Υλικό → Εκπαιδευτικές Επισκέψεις.

Στο πεδίο αυτό αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και  επισκέψεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχολεία σε μουσεία, οργανισμούς, ιδρύματα, εργαστήρια κλ.π. Στην κατηγορία αυτή οι πληροφορίες αναρτώνται ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανευρίσκονται επιλέγοντας την ζητούμενη περιοχή στον αναρτημένο χάρτη της  Ελλάδας. Οι αναρτήσεις κατατάσσονται σε δύο ενότητες:

α) Δωρεάν – χωρίς χρηματική επιβάρυνση των μαθητών &

β) Με χρηματική επιβάρυνση των μαθητών

           Γ) ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στη διαδρομή:

www.e-yliko.gr→ Ενημερωτικό Υλικό → Σχολικές Δραστηριότητες → Αισθητική Αγωγή → Νέα-Ανακοινώσεις

Στο πεδίο αυτό αναρτώνται: α) πληροφορίες για καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις κλ.π. που κοινοποιούνται στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. από  τους φορείς που τις διοργανώνουν και β)τα έγγραφα που αποστέλλει η Υπηρεσία μας στα σχολεία και τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων προκειμένου να τους ενημερώσει για εκπαιδευτικές δράσεις, διαγωνισμούς, φεστιβάλ κλ.π.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και αναρτώνται προκειμένου να διευκολύνουν τους Συλλόγους Διδασκόντων στη λήψη των αποφάσεών τους κατά την επιλογή θεαμάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές των σχολείων τους.

Δείτε την ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΕΘΠΑ ΕΔΩ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ e-yliko-1.doc (89 kB)

BLOBTERRE: Ένα Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

2013-01-22 10:39

Σας ενημερώνουμε ότι το παιδικό εικαστικό εργαστήρι με τίτλο " BLOBTERRE " παρουσιάζεται  φέτος στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus σε συνεργασία με το Centre Pompidou της Γαλλίας, από 25 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου 2013 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιούνται Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 10:00-11:30 & 12:00-13:30. Δηλώσεις συμμετοχής: Στο fax  210 7228558 ή στην ηλεκτρονική δ/νση  exhibitions@megaron.gr  Τηλέφωνα πληροφοριών  210 7282348, 210 7282363 (10:00-13:00 Δευτέρα – Παρασκευή).  Ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανά πρόγραμμα: 30 παιδιά. Το κόστος της ξενάγησης των σχολείων ανέρχεται στα 60€ ανά ομάδα. Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα καθοδηγεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση ΕΔΩ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Εικαστικό εργαστήρι.doc (82,5 kB)

Προϊόντα: 21 - 30 από 60
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>