Νέα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: από την αισθητική της Τέχνης στη λογική των Μαθηματικών

2013-01-21 18:34

Από την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:30-13:30, και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, την ίδια ώρα, το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (και αν το επιθυμούν μαζί με τους γονείς τους), για ένα ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών, με όχημα την Τέχνη. Το πρόγραμμα «Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά» διατίθεται δωρεάν.
Οι ενότητες θα έχουν διαφορετικό θέμα κάθε μήνα και θα απευθύνονται σε διαφορετικές ηλιακές ομάδες παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

27/1/2013: Θέμα ενότητας: “Συμμετρίες & Γεωμετρικά Μοτίβα”. Τάξεις: Α’-Γ’ Δημοτικού.

Πληροφορίες για τα μορφωτικά προγράμματα του Μουσείου, ΕΔΩ

Το πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά»® για το νηπιαγωγείο – δημοτικό, αποτελείται από τρία διδακτικά μέρη, δύο εκ των οποίων είναι κοινά για τους μαθητές όλων των τάξεων (Μέρη Α΄ &  Β΄) και από ένα ειδικό μέρος (Μέρος Γ΄), το οποίο είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στις γνωστικές δυνατότητες κάθε τάξης.

Δείτε το εκπαιδευτικό φυλλάδιο του Μουσείου ΕΔΩ

 

18ος Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Εθνικές Ενδυμασίες και Παραδοσιακοί Χοροί του λαού μου»

2013-01-17 13:39

Το περιοδικό «Ο κόσμος της Τέχνης» (“The World of Art Magazine”), η Γκαλερί  Έργων Τέχνης Νέων του Celje στη Σλοβενία και οι συνεργάτες της προκηρύσσουν τον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Έργων Τέχνης Νέων, με θέμα: «Εθνικές Ενδυμασίες και Παραδοσιακοί Χοροί του λαού μου».

Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2013 στη διεύθυνση:

»ZURM«   MIHAILO LIŠANIN  -  Lava 7 - (Grafika Gracer) -      SI-3000 CELJE -   SLOVENIA

Οι διαστάσεις των έργων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 30×42 εκ. Επιτρέπεται η χρήση όλων των υλικών και τεχνικών σε χαρτί. Στην πίσω όψη του έργου πρέπει να αναγράφονται με κεφαλαία  γράμματα του λατινικού αλφαβήτου τα ακόλουθα στοιχεία:

 Όνομα (first name) Eπώνυμο (last name) - Ημερομηνία γέννησης (date of birth) – Ημερομηνία δημιουργίας του έργου (date that the art work was created) Όνομα διδάσκοντα (name of the mentor) Όνομα, πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση και e-mail του σχολείου (name, postal address and e-mail of the school).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ: 18ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ- Σλοβενία.doc (93 kB)

 

 

 

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - 2013

2013-01-13 10:48

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, διαμέσου της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα EDUCARTOON, στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμό Σκίτσου, με θέμα «Η χρήση του δρόμου ... είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ' -Ε' -ΣΤ' τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, όπως και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση κykloforiaki@dipe.ser.sch.gr ως τις 8 Φεβρουαρίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23210-47522.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 2013.doc (30,5 kB)

Ημερίδα της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

2013-01-11 10:05

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα, διάρκειας τεσσάρων ωρών,  με θέμα Καινοτόμες Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία. Η  Ημερίδα  θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, από 09:00 έως 13:00,  στο  χώρο  της  Δραματικής  Σχολής «Έναστρον» (Μπουμπουλίνας & Δεληγιάννη  19, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση   womensliteraryteam@gmail.com

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το έντυπο της αίτησης ΕΔΩ.

 

10 Δεκεμβρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

2012-12-10 09:47

10 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις...

Με την ευκαιρία, αναδημοσιεύουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το HUMAN RIGHTS FUN CLUB.

Με δεξί "κλικ" πάνω στην εικόνα, επιλέγετε "Προβολή εικόνας", εκτυπώνετε και... "Have fun learning the Human Rights..."!!!

 

 

Προβολές της ταινίας “ΣΜΥΡΝΗ: Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900-1922”

2012-12-03 13:09

Σας ενημερώνουμε ότι η ταινία “ΣΜΥΡΝΗ: Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900-1922”, θα προβάλλεται σε πρωινές προβολές για σχολεία σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ύστερα από έγκαιρη επικοινωνία με τους υπεύθυνους κρατήσεων.

H ταινία αυτή έρχεται να τιμήσει, ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή, τον κόσμο που χάθηκε το 1922 αλλά και συγχρόνως την επιστήμη της ιστορίας. Ιστορικοί από την Αμερική και την Ευρώπη μιλούν για τη μεγάλη Ιστορία, ενώ Σμυρνιοί, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Το ντοκιμαντέρ τεκμηριώνεται με σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που σταχυολογήθηκε από αρχεία της Αμερικής και της Ευρώπης. 

Πληροφορίες και κατάλογος με τις κινηματογραφικές αίθουσες προβολής ανά πόλη ΕΔΩ:

"ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;" Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο

2012-12-03 11:30

Σας ενημερώνουμε ότι, με την συνεργασία των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο «Πάμε Σινεμά;» για μαθητές των σχολείων των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας,  διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει. 

Έχουν σχεδιαστεί δύο εφαρμογές του προγράμματος, με κοινή δομή και προσανατολισμό: η μία απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και  Στ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων και η άλλη σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.

Πληροφορίες σχετικά με την περιγραφή του προγράμματος και τον τρόπο συμμετοχής στο συνημμένο έγγραφο ΕΔΩ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

2012-11-30 15:19

Από το Υπουργείο Παιδείας δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2102. Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.

Σεμινάρια Φιλαναγνωσίας - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

2012-11-15 19:27

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, οργανώνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα γραφεία του στην οδό Μπουμπουλίνας, 28 στην Αθήνα.   

Τα σεμινάρια διεξάγονται απογευματινές ώρες  από τις 3 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2013 και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

Τα Σεμινάρια χωρίζονται σε δυο κύκλους. Στο πρώτο διδάσκουν πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ερευνητές που έχουν εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων φιλαναγνωσίας. Στο δεύτερο, με γενικό τίτλο «Οι συγγραφείς και εικονογράφοι αποκαλύπτουν» καταξιωμένοι δημιουργοί που είχαν προταθεί πρόσφατα ως Υποψήφιοι του Βραβείου Άντερσεν αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και μας βοηθούν να προσεγγίσουμε τη δουλειά τους.

Δείτε το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων Σεμινάρια Φιλαναγνωσίας_Πρόγραμμα.doc (51,5 kB) και την Αίτηση συμμετοχής Σεμινάρια Φιλαναγνωσίας_Αίτηση μη μελών.doc (37 kB)

Περισσότερες Πληροφορίες: Μερκούριος Αυτζής –Διευθυντής Σεμιναρίων, Email: merkouriosaytzis@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου: www.greekibby.gr.

6ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

2012-11-08 17:30

Για όλα τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει.

Μια φορά κι έναν καιρό σ’ έναν τόπο όμορφο και ξεχωριστό δημιουργήθηκε μια πόλη μαγική, φερμένη θαρρείς από ένα υπέροχο όνειρο, βγαλμένη από ένα απίθανο παραμύθι, την Ονειρούπολη.

Ταξιδέψτε με την φαντασία σας και γράψτε το δικό σας παραμύθι με θέμα «Ονειρούπολη…πόλη των συναισθημάτων».

Χρησιμοποιήστε ήρωες φανταστικούς ή πραγματικούς, φτιάξτε σενάρια απίθανα ή ρεαλιστικά, βάλτε το συναίσθημα σας αλλά μην ξεχάσετε ότι η Ονειρούπολη γεννήθηκε στη Δράμα.  Με την δική σου συμμετοχή η «γέννηση» ενός βιβλίου θα γίνει πραγματικότητα!

Όροι Διαγωνισμού :

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν ζήσει από κοντά, έστω και για λίγα λεπτά την μαγεία της Ονειρούπολης.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα ή και δύο το πολύ παραμύθια.

Αν κάποιο παραμύθι είναι χειρόγραφο φροντίστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο και χωρίς μουτζούρες.

Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2013.  Η ημερομηνία αποδεικνύεται από την σφραγίδα του ταχυδρομείου. 

Ο φάκελος με το παραμύθι θα αποστέλλεται στην διεύθυνση ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ - Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Δράμας, Βερμίου 2 & 1ης Ιουλίου γωνία (3ος όροφος),  Τ.Κ. 66 100  Δράμα, με την υποσημείωση «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ».

Κάθε  διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με το παραμύθι του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό – κινητό.

Η τριμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα παραμύθια που θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση του Δήμου Δράμας με τίτλο «Τα Παραμύθια της Ονειρούπολης».  Θα υπάρχει ειδική αναφορά στους συγγραφείς των παραμυθιών.  Με την έκδοση του βιβλίου οι συγγραφείς δεν θεμελιώνουν δικαίωμα αμοιβής.

Η απόφαση επιλογής των παραμυθιών από την επιτροπή θα είναι αμετάκλητη και δεν θα επιδέχεται καμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη διεκδίκηση.

Τα δώρα που θα κερδίσουν οι συγγραφείς, των παραμυθιών που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση του Δήμου Δράμας θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της Ονειρούπολης.

Αναμνηστικό συμμετοχής θα απονεμηθεί σε όλους όσους θα αποστείλουν παραμύθι.

Ο Δήμος Δράμας διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανακαλέσει τον διαγωνισμό, να παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες του.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2521350646 και στο e-mail oneiroupoli@dimosdramas.gr

Η έκδοση των παραμυθιών που διακρίθηκαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς παραμυθιών της Ονειρούπολης .. είναι γεγονός!!

Προϊόντα: 31 - 40 από 60
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>