Η εγκύκλιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2012-13

2012-10-10 20:58

Η θεματολογία των πολιτιστικών προγραμμάτων εκτείνεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων πολιτισμού και τεχνών. Θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς (ιστορία και τοπική ιστορία, λαϊκός πολιτισμός, μυθολογία) θέματα κοινωνικά (ανθρώπινα δικαιώματα, διαφορετικότητα, ρατσισμός, πρόσφυγες και μετανάστες), μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, όταν προσεγγίζονται μέσα από διάφορες μορφές τέχνης.

Παράλληλα μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων (μουσικής, θεάτρου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κινηματογράφου κ.λπ.) μπορούν να κάνουν τη σχολική καθημερινότητα ωραιότερη από την οπτική της αισθητικής και ολοκληρωμένη από την οπτική της παιδαγωγικής. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η τέχνη κάνει τον άνθρωπο ικανό όχι μόνο να υπομείνει την πραγματικότητα αλλά και να την κατανοήσει!!

Ωστόσο, για όλα αυτά καλό είναι να τηρούνται και οι τυπικές διαδικασίες, που θα δώσουν εγκυρότητα στις σχολικές δραστηριότητες και υποστήριξη, όταν και όπου αυτό είναι αναγκαίο. Για τα διαδικαστικά, λοιπόν, ενημερωθείτε μέσα από τη σχετική εγκύκλιο: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2012-13.pdf (736 kB)

Από ΕΔΩ (aitisi.doc (37,5 kB) μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική αίτηση, προκειμένου να καταθέσετε τα προγράμματα για έγκριση. Μην ξεχνάτε ότι μέσα στη σχολική χρονιά μπορούμε να υλοποιήσουμε μέχρι και τρία προγράμματα, τα οποία όμως θα έχουμε καταθέσει από την αρχή της χρονιάς (έως 30-11-2012 είναι η προθεσμία).

Επικοινωνήστε με το γραφείο των Πολιτιστικών Θεμάτων για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση και κάθε δυνατή υποστήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων στο σχολείο.