Ο Μικρός Πρίγκιπας

Λογοτεχνικές Διαδρομές: Ο Μικρός Πρίγκιπας

Δείτε σχετική συμπληρωμένη αίτηση του προγράμματος: ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ.doc (50,5 kB)

Βρείτε το βιβλίο στο διαδίκτυο (αρχείο. pdf)

Δείτε την ταινία "Ο Μικρός Πρίγκιπας" (κινούμενα σχέδια, you tube / αναδημοσίευση από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων: μέρος 1, μέρος 2, μέρος 3, μέρος 4, μέρος 5, μέρος 6, μέρος 7)

Αναζητήστε τον Μικρό Πρίγκιπα στο Ιστολόγιο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου

Δείτε σχετική αφίσα από υλοποίηση του προγράμματος με μαθητές της Δ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Δείτε και ακούστε το ομώνυμο τραγούδι [Αλμπουμ: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ - 2005, Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος, Μουσική/Πρώτη εκτέλεση: Μάριος Φραγκούλης].

 

Στη νουβέλα «Ο μικρός πρίγκιπας» η πλοκή και τα θέματα  παρουσιάζονται με στοιχεία παραμυθιού, τα οποία μπλέκονται με χαρακτηριστικά γεγονότα της ζωής του συγγραφέα. Πίσω από αυτόν το φανταστικό κόσμο που πλάθει ο συγγραφέας, κρύβεται ένας μεγάλος προβληματισμός για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του. Τα θέματα που παρουσιάζει ο συγγραφέας κρύβουν σύμβολα, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουν να δώσουν στον αναγνώστη μηνύματα ανθρωπιάς και αξιών ζωής. Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το συγκλονισμό και την αγωνία του συγγραφέα για τις ισορροπίες που διατάραξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος κατά τη διάρκεια του οποίου γράφτηκε το συγκεκριμένο βιβλίο.