Πρόσκληση σε Σεμινάριο - Εργαστήριο Φιλαναγνωσίας

2013-03-10 20:20

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα με θέμα την Φιλαναγνωσία, αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό.

Το σεμινάριο, που αποτελείται από θεωρητικό μέρος και βιωματικό εργαστήριο, στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους με προτεινόμενες δημιουργικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, το βιωματικό εργαστήριο περιλαμβάνει συγκεκριμένες εφαρμογές στο βιβλίο «Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά», με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της μουσειοσκευής των εκδόσεων Ψυχογιός, που προσφέρεται στα σχολεία δωρεάν (δανειστική). Επιμορφωτής – εμψυχωτής του σεμιναρίου είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος θα παρουσιάσει τρεις πρωτότυπες εφαρμογές στο βιβλίο: φιλαναγνωσία, εκπαιδευτικό δράμα, δραματοποιημένη αφήγηση, ως μοντέλο - πρόταση προσέγγισης οποιουδήποτε βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Ομήρου και Σεφέρη, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106713822), ώρα 5.30 – 8.00 μ.μ.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό και δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Ωστόσο, για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του εργαστηρίου, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Ευαγγελίας Κουνέλη: evakouneli@gmail.com μέχρι τις 18 Μαρτίου 2013.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.